Yazılarım




Akbank Caz Festivali

 ........... yılında İstanbul'dan gelen bir telefonla başlayan, Türkiye'nin en önemli caz festivallerinden biri olan "Akbank Caz Festivali"nin festival kataloğunu üç sene ard arda yazma şansına eriştim. İlham Gencer, Okay Temiz, Sarp Maden gibi yerli, Kenny Barron, Christian Mc Bride, Bill Frisell gibi yabancı ustalar yanında hiç tanımadığım caz dj'leri, ethnic music ve müzik insanları hakkında tanıtım yazıları yazdım.           
(Katalogdan örnek sayfalar için tıklayınız...)

Jazz Dergisi

Düzenlediğimiz Amatör Caz Müzisyenleri Festivali hakkında basın bülteni göndererek başlayan sevgili Zuhal Focan'la başlayan iletişimim üzerine ülkemizin en önemli caz ve müzik dergisinde yazma şansına eriştim. Festival hakkındaki yazılarım dışında, derginin birbirinden değerli yazarlarını tanıttığım "Jazz İnsanları" ve İzmir'de ki caz etkinliklerini tanıttığım "Jazz Lodosu" köşelerimde çok sayıda müzisyen, grup ve caz insanı hakkında kalem oynattım. Boyut Yayınları'ndan çıkan dergimiz kapansa da arşivlerimizde en titiz şekilde saklanıyor.  
(Dergiden örnek sayfalar için tıklayınız...)

Caz Kedisi

Şair Halim Yazıcı ve  arkadaşları tarafından çıkarılan "Caz Kedisi" şiir dergisi için şairlerden ve şiirlerden etkilenen caz müzisyenleri ve caz albümleri üzerine "Müzik Dolabındaki Caz Kedisi" adını verdiğim yazılar hazırladım. Ece Ayhan'dan etkilen Tamer Temel'in "Bir Kedi Kara", Nazım Hikmet'den etkilenen Tayfun Erdem'in "Caz ve Nazım", yerli ve yabancı şairlerden etkilenen "Mozaik Müzik Grubu" gibi kalburüstü müzisyen ve grupların çalışmalarını tanıttım. Tayfun Erdem, Genco Erkal, Ayşe Tütüncü gibi ustalarla röportaj yaptım.
(Dergiden örnek sayfalar için tıklayınız...)

Renkli Tebeşir Çocuk Dergisi


7 sayı çıkan çocuk dergisi "Renkli Tebeşir"i Eskişehir'de yaşadığım dönemde arkadaşlarım Zafer Bakır ve Fidan Çobanoğlu ile birlikte çıkardık. İçerik olarak İstanbul ve İzmir'de yayınlanan çocuk dergilerini aratmayan dergimiz reklam bulamadığı için çok yaşamasa da bizler de keyifli anılar bıraktı. Derginin editörlüğü ve grafik tasarımını yaparken yazar olarak da katkıda bulundum. Özellikle yarattığım "Kara Çocuk" isimli karakter, ergen ruhuna sahip, yaşamı sorgulayan bir dille etrafını ve kendini anlamaya çalışıyordu.
(Dergiden örnek sayfalar için tıklayınız...)


Anadolu Üniversitesi Gazetesi
Anadolu Üniversitesi yıllarım içinde İletişim Bilimleri Fakültesi'nde ki Video Odası'nda (O dönemde VHS ve Beta Kasetlerden Avrupa Filmleri İzlerdik :) izlediğim ve etkilendiğim filmler üzerine yazılar yazdım. Değerli yazar ve çevirmen Ahmet Cemal'in eleştiri gözünden geçen yazılarım arasında "Fahrenheit 451" ve "Solaris" gibi kült filmler vardı.